Blandade Nyheter från Cannabissektorn

Jag kikar igenom och summerar blandade nyheter från cannabissektorn. Bland annat så har Trulieve öppnat en till dispensary, Canopy Growth Corp väntas lämna stark rapport, CannTrust har uppdaterat marknaden och Aurora Cannabis lämnade igår en rapport.

Först och främst: Glad alla hjärtans dag och jag hoppas att du får en trevlig helg!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Blandade Nyheter från Cannabissektorn

 

Aurora Cannabis rapport

Det går som bekant inget vidare bra för Aurora Cannabis just nu. Finanserna ser väldigt svaga ut och om man inte får till drastiska åtgärder så är bolaget hotat. I den kvartalsrapport som man igår lämnade till marknaden så visar man att man försöker ta till åtgärder.

Läget är dock fortfarande kritiskt då man inte har särskilt mycket pengar i kassan samtidigt som man bränner mycket kapital varje kvartal. Till råga på det så även om man lyckas hitta finansiering så lär utspädningen bli brutal på dessa nivåer.

Intäkterna ökade inte heller och med tanke på avskrivningar, försäljningar och stoppet av expansioner så ser framtiden fortfarande mörk ut om du frågar mig. Trots detta så är det fortfarande över 12 000 personer som äger aktien via Avanza.

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Canopy Growth Corp

Aurora lämnade rapport igår och idag är det dags för Canopy Growth Corp att lämna sin nästa rapport. Tidigare idag så skickade Bank of America ut ett meddelande om att man väntar sig en stark rapport från Canopy. Man förväntar sig att bolaget skall överraska positivt när det kommer till intäkterna.

Samtidigt så påpekar man att hela sektorn är i desperat behov av pengar och att Canopy förmodligen lär påbörja arbetet med att skära ned på utgifterna, effektivisera produktionen och att hantera kostnaderna. Hur det artar sig återstår att se.

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Trulieve öppnar nytt i Florida

Floridabaserade cannabisbolaget Trulieve fortsätter att expandera inom delstaten. Man har nu öppnat sitt 44:e cannabisapotek i Florida och fler lär det bli. Samtidigt så kan jag inte tycka annat än att man kanske borde blicka utåt och sikta högre.

Istället för att bara fokusera på en enda delstat så skulle man gott och väl kunna börja expandera och etablera sig i flera delstater. På så sätt borde man kunna sprida risken och öka intäkterna, men det är ju väldigt lätt för mig att sga.

CannTrust lämnar uppdatering

Det skandalomsusade cannabisbolaget CannTrust som ertappades med att bryta mot Health Canadas regler och lagar har lämnat en uppdatering till marknaden. Man meddelar att man idag, 14:e februari, kommer att lämna in dokumentation till Health Canada angående arbetet med att försöka komma på god fot igen.

Bolagets anläggning i Niagara har översetts och man har gjort ändringar för att ny helt och hållet följa Health Canadas direktiv. I samband med att man lämnar in dokumentationen så kommer man att ansöka om att få tillbaka licensen för den anläggningen.

För anläggningen i Vaughan så väntas man ha arbetat färdigt med att uppfylla alla regler och kriterier i nästa kvartal i år. Det finns ingen som helst garanti att bolaget kommer få tillbaka sina licenser utan det är helt och hållet upp till Health Canada.

CannTrust har dock ett väldigt skadat varumärke och jag är tveksam till att bolaget kommer att lyckas återhämta sig bland kunderna, även om man lyckas vinna över Health Canada på sin sida igen.

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Källor / Läs Mer

1 thoughts on “Blandade Nyheter från Cannabissektorn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.