Svenskt bolag vill bli först med cannabissnus

Ett svenskt bolag satsar nu hårt och tänker anställa över 400 personer de kommande två åren för att ta fram världens första cannabissnus. Om det finns någon cannabisprodukt som bör lyckas just i Sverige så är det möjligtvis den.

Sedan inlägget skrevs så har Cannadips släppts, läs om det och hitta en rabattkod till CBD-snus här: Cannadips i Sverige!

Bolaget som arbetar med att fram cannabissnus heter Aureum Pharma och har sitt säte i Årsta. Deras mål är att bli först i världen med att lansera cannabisläkemedel i form av portionssnus. Bolagets VD, Therese Nader, skrev bland annat följande på hemsidan:

”I Sverige har vi en brist på godkända läkemedel med cannabinoider som aktiva substanser. Faktum är att det bara finns ett godkänt preparat på marknaden idag och det är orimligt. Detta ska vi ändra på!”

Bolaget är dock tydliga med att konstatera att processen för att ta fram ett cannabissnus är avancerad. Läkemedlet bör verka snabbt, vara långverkande, effektivt och säkert för att locka konsumenter och det kan ta tid att lyckas ta fram en bra produkt.

Man har redan genomfört en teoretisk förstudie och då kom man fram till att det finns möjligheter för att lyckas med en sådan produkt.

spacer cannabis cannabismarknad cannabisektor medicinskcannabis marijuana medicinskmarijuana marijuanasektorn marijuanamarknad

Forskningen och utvecklingen beräknas ta minst ett halvår och sedan så ska det registreras, godkännas och så vidare hos Läkemedelsverket. Det kommer alltså att dröja ett tag innan vi får se någon sådan produkt på marknaden.

Aureum tänker börja med att ta fram Auresacculin, det ska vara ett cannabisläkemedel med en hög halt av THC. Läkemedlet kommer att finnas i flera olika styrkor och sammansättningar av cannabinoider.

Utöver det så siktar man även på att introducera två andra preparat med namnen ”Aurenelin peroral kapsel” och ”Aureteèn tegranulat” som ska innehålla cannabinoider. Bägge väntas finnas på svenska marknaden redan i år.

Deras cannabis kommer från egna odlingar i Grekland men tillverkningen skall ske här i Sverige. Riktigt spännande och förhoppningsvis så blir det här en snackis som sprider ordet om cannabis ännu mer!

Läs mer om att Investera i Cannabis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.