Rapporter gav liv till nedtryckta cannabissektorn

Igår fick vi äntligen se lite större rörelser inom cannabissektorn. Dagen inleddes med att Aphria levererade en rapport som var sämre än väntat. Det fick ändå liv i handeln och mot slutet av dagen så kom Organigram med en stark rapport.

Att bolagen inom cannabissektorn har haft det tufft på senare tid är nog ingen nyhet. Värderingarna har tvingats ned mot rimligare nivåer även om vissa bolag fortfarande har plats kvar för vidare korrigering.

Canopy Growth Corp har tuffat på helt okej sedan en förvånansvärd dipp i november förra året. I övrigt så har det funnits få positiva tecken på marknaden.

Oroligheterna kring bland annat MedMen och Aurora Cannabis påverkar givetvis också hela sektorn. Framförallt då Aurora Cannabis som en del trodde skulle ta över rodret och bli marknadsledare.

Bolagens kurser har dalat och det med all rätta sedan investerare och institutioner börjat hålla hårt i kapitalet. Bolag som inte redan går plus och som har ont om pengar sitter i en väldigt jobbig sits just nu.

Marknaden har tryckts ned och det har varit få positiva nyheter att skriva om vilket gjort att marknaden mer eller mindre gått i stiltje. Igår så fick vi äntligen se lite mera rörelse i sektorn.

Många satt och väntade på Aphrias rapport som lämnades igår. Den hade potential att höja eller sänka marknaden och den lyckades med det sistnämnda.

Samtidigt så finns det ju alltid en gräns för hur långt ner en kurs kan tryckas av säljarna innan andra anser att det är köpläge. När det sedan börjar köpas så kan det bli trångt i dörren då många drabbas av FOMO.

spacer cannabis cannabismarknad cannabisektor medicinskcannabis marijuana medicinskmarijuana marijuanasektorn marijuanamarknad

Rapporterna

I måndags, dagen innan Aphrias rapport, så köpte många in sig i sektorn i hopp om att bolaget skulle motivera en ändring i sektorns utveckling. Det lyckades man inte med men trots det så såg vi positiva rörelser i flera bolag.

Det ger förhoppningar om att vi kan ha snuddat vid eller nått botten, åtminstone temporärt. Aphria slutade på minus vilket inte var särskilt förvånande då rapporten inte var någon höjdare.

Efter stängning så släppte Organigram sin rapport som marknaden verkligen tog emot positivt. I premarket så är aktien redan upp cirka 30% och det lär bli en fartfylld dag på marknaden.

Organigram har möjlighet att lyfta hela sektorn och det har varit mycket negativt på sistone så det behövs inte mycket positiva nyheter för att få liv i det hela.

Fortsättning följer

Eftersom att det finns ont om triggers annat än kvartalsrapporter just nu så har jag dock svårt att se att denna positiva utveckling kommer att hålla i sig allt för länge, men jag har gärna fel angående det.

Dock så har Kanada nyligen inlett fas 2 för cannabislegaliseringen och nu när ätbara cannabisprodukter och drycker får säljas så kan det öka på intäkterna för bolagen.

En nyhet som jag tror verkligen skulle lyfta sektorn vore om till exempel Aurora Cannabis mot alla odds skulle lösa sin finansiella situation. Men då får man sannerligen trolla med knäna.

Idag, 15e januari, så lär vi få se en hel del rörelser inom sektorn och bolag som har tryckts ned länge kan säkerligen handlas upp igen. Frågan är dock som sagt hur länge det håller i sig.

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Läs Mer

Tack för att du läste inlägget!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.