Kanadas 11 största cannabisodlare

Det gäller att hålla koll på vilka som sektorns största cannabisodlare för att veta var bolagen ligger. I det här inlägget så listar jag de 11 största producenterna av torkad cannabis. Listan samt siffrorna kommer från en artikel på Yahoo Finance, jag går ej i god för att siffrorna stämmer.

Det är ingen tvekan om att efterfrågan på cannabis ökar världen över. Det är ett logiskt resultat av att fler och fler länder väljer att reformera cannabislagarna, eller att helt enkelt legalisera cannabis.

Eftersom att efterfrågan i Kanada väntas uppgå till cirka 1 miljon kilon cannabis per års så gäller det att knyta globala avtal. Redan i dagsläget så är det över 40 länder som Kanadas cannabisbolag levererar cannabis till.

Det kommer dröja många år innan vi har konkreta siffror på exakt hur mycket cannabis som konsumeras men en sak är säker, det är mycket.

www.ihallandeinvest.se spacer

Här är 11 producenter av cannabis som alla väntas producera över 100 000 kg cannabis vardera:

Kanadas 11 största cannabisodlare

1 Aurora Cannabis

Om deras byggen och expansioner går enligt plan så kommer Aurora Cannabis att ha en hel del gräs i blom. Beräkningar visar att ett av sektorns absolut högst värderade bolag kommer att producera ungefär 700 000 kg cannabis per år vid 2021-2022. Skulle man satsa ännu mer på odlingen så är 1 miljon kilon per år inte omöjligt.

2 Canopy Growth Corp

Canopy Growth Corp tänker absolut inte ge över vinsten till Aurora utan att kämpa hårt för att bli nummer ett. Bolaget väntas producera över 500 000 kg cannabis årligen och mer kan det, samt lär, bli om deras aggressiva expansion fortsätter.

3 Aphria

På tredje plats så kommer Aphria med sina 255 000 kg per år. Aphria har gått knackigt sedan i december av flera olika anledningar men möjligheterna och framför allt produktionen finns kvar. Kan man behålla sin låga produktionskostnad så är man fortfarande med i matchen.

4 CannTrust

Aphria jagas av CannTrust som med sina mellan 200 000 – 300 000 kg cannabis väntas bli en stark utmanare. En del av deras odlingar är utomhus men gör man det rätt så kan man ändå fram bra cannabis.

spacer cannabis cannabismarknad cannabisektor medicinskcannabis marijuana medicinskmarijuana marijuanasektorn marijuanamarknad

5 The Green Organic Dutchman

TGOD har inte legat på latsidan sedan sin relativt sena notering. Man har en lång bit kvar men beräkningar visar att om man genomför förbättringar och effektiviserar så kan TGOD nå över 210 000 kg cannabis per år i produktion. Starkt jobbat för ett så pass nytt bolag.

6 HEXO

150 000 kg cannabis väntas HEXO producera årligen. Det är nu cirka tre veckor sedan man bestämde sig för att förvärva Newstrike Brands för 263 miljoner CAD. Förvärvet ger inte bara fler produkter utan även utökad produktion, något som förmodligen är välbehövligt.

7 Aleafia Health

Aleafia Health är inte lika känt som övriga bolag på listan men väntas ändå producera en hel del cannabis årligen. Deras beräknade produktion hamnar runt 138 000 kg cannabis per år. Rätt så hög produktion i förhållande till deras marknadsvärde.

8 Cronos Group

Den största delen av Cronos produktion av cannabis kommer från växthuset man byggde ihop med sitt dotterbolag Peace Naturals. Cronos väntas producera 120 000 kg cannabis per år och där lär man vilja förbättra sig omgående om man på riktigt skall utmana de andra bolagen.

9 OrganiGram Holdings

Ekologiskt och fritt från GMO, ett upplägg för högkvalitativ cannabis. Men räcker det om man väntas producera runt 113 000 kg per år? Det är en intressant situation eftersom att OrganiGram odlar mer effektivt än många andra tack vare sitt tre-stegs-system. I snitt så odlar man betydligt högre än genomsnittet för marknaden per kvadratfot men jämfört med ledande bolag så odlar man totalt sett relativt lite.

spacer cannabis cannabismarknad cannabisektor medicinskcannabis marijuana medicinskmarijuana marijuanasektorn marijuanamarknad

10 Tilray

Tilray väntas odla över 100 000 kg cannabis per år. Många hade förväntat sig mycket mer än så men eftersom att bolaget sadlade om från att satsa på marknaden i Kanada till USA så har planerna legat lite på is.

Bolaget lär vilja utöka sina odlingar inom kort, kanske väntar man på en lagändring i USA först?

11 Emerald Health

EMH kommer väl egentligen på delad plats med Tilray då man också förväntas producera strax över 100 000 kg cannabis per år. Fortsätter bolaget att förvärva och köpa fler odlingar så kommer produktionen att öka. Det bör vara deras mål just nu för att kunna utmana resten av marknaden om andelar.

Slutord Kanadas största cannabisodlare

Placeringarna finner jag föga förvånande men jag är osäker på om alla siffror verkligen stämmer, så ta det hela med en nypa salt. En sak är säker och det är att produktionen lär utökas ännu mer än såhär när fler marknader öppnas upp.

Undrar vilket bolag som kommer att vara den största producenten om 5 respektive 10 år? Jag ser fram emot att följa marknaden för att få reda på det.

Tack för att du läste ”Kanadas 11 största cannabisodlare”, läs mer om att investera i cannabis Här!


Har du läst mitt inlägg: Extrainkomst: Svara på undersökningar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.