Jämförelse Avgifter Bitcoin Trading Bitfinex Binance Coinbase Kraken Huobi CoinDeal

Det finns ett brett urval av olika exchanges för den som vill köpa och sälja Bitcoin, och andra kryptovalutor med för den delen. För att inte se sin vinst gå upp i rök på grund av avgifter så kan det gynna dig att välja rätt. Det här inlägget är en jämförelse över olika exchanges: Avgifter Bitcoin Trading.

Avgifterna är givetvis inte den enda aspekten man skall fokusera på när man väljer var man tradear kryptovaluta som Bitcoin. Faktum är att de stora handelsplatserna för Bitcoin och annan kryptovaluta har väldigt snarliga avgifter.

Det som skiljer sig är mest att en del sidor har bonusprogram. Ju mer man omsätter desto lägre avgift har man när man gör en trade. Ska man handla mycket och länge så kan det gynna sig att välja en sådan exchange.

Innan vi kikar på avgifterna så ska vi gå igenom vad en Maker och en Taker är för något.

spacer kryptovaluta bitcoin altcoin litecoin ripple ethereum kryptovalutor krypto btc

Maker och Taker

En del exchanges har olika avgifter beroende på om din order betyder att du är en Taker eller Maker. Bli inte orolig, begreppen är lätta att förstå.

När du lägger en order som genast fylls upp och blir genomförd så är du en Taker. Det vill säga du minskar ned orderbokens storlek genom att du tar ut ur den. Om din order inte fylls direkt så är du en Maker eftersom att du gör orderboken större.

Det är ingen big deal men det kan vara bra att veta om. Nu vidare till avgifterna.

Avgifter Bitcoin Trading

Binance – 0.1%

Binance har samma för Makers som för Takers, den ligger på låga 0.1% men den kan bli ännu lägre. Desto mer du omsätter desto lägre fee får du när du handlar. Du kan även använda Binance Coins(BNB) för att minska din avgift vid transaktioner.

I skrivande stund så är den, baserat på omsättning, världens 21:a största kryptobörs.

BitFinex – 0.1% & 0.2%

Hos BitFinex så skiljer sig avgifterna åt för Takers och Makers. Ju mer man omsätter desto lägre avgifter får man här också. När man börjar så har man som en Taker en avgift på 0.2% medan en Maker har en avgift på 0.1%.

Just nu så är BitFinex världens största kryptobörs.

CoinBase – 0.5% + spread

Coinbase tar en avgift på 0.5% plus ännu en avgift som baseras på hur stort beloppet är. På en transaktion som motsvarar 50 dollar så är avgiften 1.99% dollar utöver de 0.5% procenten.

Använder man CoinBase Pro så är avgifterna 0.25% för Takers och 0.15% för Makers men kan bli lägre om man omsätter mer.

CoinBase Pro är världens 14:e största kryptobörs.

CoinDeal – 0.3% & 0.25%

Hos CoinDeal så betalar man, med deras standardkonto, en avgift på 0.4% som Maker och 0.3% som Taker. Är man premiumedlem så går avgifterna ned till 0.25% respektive 0.35%

 
Just nu så delar CoinDeal ut sin egen kryptovaluta CDL till nya såväl som gamla medlemmar helt gratis.
 
CoinDeal är världens 93:e största kryptobörs.
Huobi Global 0.2 & 0.2%

Samma avgift för Makers och Takers på 0.2% får du hos Huobi Global som är världens nästa största kryptobörs för stunden.

Kraken 0.16 % och 0.26%

Krakens avgifter börjar på 0.16% för Makers och 0.26% för Takers. Ju mer du omsätter desto lägre blir avgiften och är just nu världens 29:e största kryptobörs.

spacer kryptovaluta

Sammanfattning

Startavgifter:

  • Binance: 0.1%
  • Bitfinex: 0.1% & 0.2%
  • CoinBase: 0.5% + spread
  • CoinDeal: 0.3% & 0.25%
  • Huobi Global: 0.2 & 0.2%
  • Kraken: 0.16 % och 0.26%

Binance är billigast för den som börjar och inte ska omsätta så mycket met sin handel. En billig kryptobörs att komma igång på som har funnits väldigt länge. Handeln har hög volym vilket också är positivt då det är många som handlar där.

Vill man handla mer Alt-coins så kan CoinDeal ha ett brett utbud för den som är nyfiken på det.

Förhoppningsvis kan den här informationen komma till användning när du skall handla med kryptovalutor. Tack för att du läste ”Avgifter Bitcoin Trading” och lycka till med din trading! Gilla/Dela gärna inlägget, det uppskattas enormt!


Läs om hur du kan sluta slänga bort pengar vid varje onlineköp

2 thoughts on “Jämförelse Avgifter Bitcoin Trading Bitfinex Binance Coinbase Kraken Huobi CoinDeal

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.