UrbanGreen gör världen Grönare – SVD gillar smaken hos Taku-Taku

UrbanGreen och Taku-Taku. Två olika bolag som gör väldigt olika saker men som har i princip samma mål med sitt arbete; att göra Sverige grönare genom att leva mer i samklang med naturen. UrbanGreen jobbar med hållbara stadslösningar medan Taku-Taku tillagar vegansk kost.

Bägge bolagen har jag investerat i via Pepins, där kan man ta del av nyemissioner i tillväxtbolag i ett tidigt skede.

UrbanGreen och Taku-Taku kändes som solklara investeringar då jag ser en stor potential och att arbetet verkligen förbättrar samhället.

Jag tänkte kika in bolagens senaste nyheter för att se vad som är på gång just nu.

UrbanGreen

Man meddelade nyligen att bygget av nya Miljötak på Arlanda har dragit igång. Taken väntas uppgå till 20 000 m2. I bygget så hämtar man tungt material från närområdet för att dra ned 60% på transporter. Samtidigt så ökar det nya taket kapaciteten för dagvattenhanterande med cirka 60%. En win-win!

Man håller också på att expandera sin odlingsanläggning i Vislanda. Detta gör man med investeringar som kom in från Pepins plattform. Man har börjat färdigställa marken på 160 000 m2 för odling av sedum, ängsmattor samt vattenväxtmattor!.

Produkterna som framställs där kommer sedan att användas över hela norden för att uppnå målet med att skapa mer grönska i urbana miljöer.

I lördags så öppnades också deras nya takbar i Stockholm ovanpå Gallerian. Takbaren går under namnet ”Stockholm under stjärnorna” och ger rum åt cirka 650 personer åt gången. (Källa: Svd.se)

Man ligger alltså verkligen inte på latsidan och det ska bli oerhört spännande att fortsätta följa deras resa och utveckling.

Taku-Taku

Krogguiden gav Taku-Taku riktigt bra betyg under sin provsmakningsturné bland vegetarisk och vegansk konst i Stockholm. Glädjande besked för alla som investerat eller som är involverade i bolaget. (Källa: Svd.se)

Inte bara det utan tidigare i april så skrev man under ett avtal om att öppna ännu en restaurang. Man tar över Taylor and Jones lokaler i Hötorgshallen i Stockholm. Expansionen möjliggjordes tack vare emissionen som man gjorde via Pepins.

Restaurangen på Norrsken har också fått alkoholtillstånd och det beräknas även restaurangen i Hötorgshallen att få.

Sebastian Schauermann, grundare av Taku-Taku säger såhär om den nya restaurangen:

“Vi är mycket glada och exalterade att öppna upp i den klassiska Hötorgshallen. Det är ett superläge med stor genomströmning av gäster mitt i centrala Stockholm. Hötorgshallen är dessutom en fantastisk matmarknad med ett internationellt fokus som passar Taku-Taku perfekt”

Alltså ligger inte heller Taku-Taku på latsidan. Vill du lära dig mer om Taku-Taku så kan du lyssna på Hållbarhetspodden som har intervjuat VD:n Sebastian.

Två bolag som vill jobba för en bättre och grönare miljö samt hälsa och som verkar ta sin business på allvar. Det ska bli väldigt spännande att se var bolagen är om ett år eller två.

Bolagen köptes via Pepins plattform som jag varmt kan rekommendera dig att kika närmare på.

Ha det bäst!

1 thoughts on “UrbanGreen gör världen Grönare – SVD gillar smaken hos Taku-Taku

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.