Sammanfattning V. 5 – Slagsida för cannabis men ingen kapsejsning

Årets femte vecka går mot sitt slut och jag ligger mer eller mindre utslagen med halsont, feber och allt det roliga som hör till. Därför så blir det här ett relativt kort inlägg. Jag har nu sålt av alla mina svenska utdelningsaktier som jag nämnde förra veckan.

Cannabisaktierna

Det har under veckan varit blodrött på marknaden för cannabisaktierna. Efter all hype och alla kraftiga övervärderingar så har vi sett en stor och nyttig korrektion.

Det är långt ifrån bara den här marknaden som har sett röda siffror, hela världen över så skakar börser och marknader.

Det här är dock fortfarande en högst spekulativ marknad och det är sådana marknader som tar mest stryk först. Bland annat marknaden för kryptovalutor har sett stora tapp under veckans gång.

Det här betyder dock verkligen inte att festen är över eller att potentialen är borta. I mina ögon så betyder det snarare att det är fina köplägen, vilket jag skrev om igår.

Förhoppningsvis så kan den här korrektionen bidra till nyttigare investeringstänk från investerare i marknaden. Det går inte att köpa bolag i blindo bara för att ”många andra bolag som heter något med cannabis går ju bra”.

Det gäller att läsa på ordentligt, fokusera på fundamenta, tänk till flera gånger och välj noga vilket bolag du ska köpa. Annars kan man lika gärna köpa trisslotter.

Visst hade det varit oerhört fint att sälja av förra fredagen för att nu kunna köpa in sig igen på lägre nivåer. Jag har hållit alla mina aktier och jag är inte oroad. Jag tror på bolagen jag köpt och har fortsatt förtroende för bolagen.

Korrektionen är ett bra exempel på att man inte ska gå in med alla pengar på en gång. Gör man det så kan man inte köpa in sig när det går nedåt.

Inte bara det utan ingenting går ju rakt uppåt hela tiden. Vi har sett flera enorma uppvärderingar på väldigt kort tid, uppvärderingar som inte backats av fundamenta. Till exempel Auroras börsvärde har ju rusat i höjden, men det underliggande är nästan bara potential.

Kommer det att fortsätta rasa på måndag? Det är absolut inte omöjligt. Är det köpläge nu? Mitt bästa tips är att du sitter med vid öppningen på måndag. Fortsätter det att rasa så avvakta med köp. Går det upp, i mer än ett par minuter, så börja bevaka. Använd helgen till att läsa in dig ordentligt om bolagen du funderar på att köpa.

Då menar jag inte att du ska fråga om bolaget i en Facebookgrupp, eller inte bara det i alla fall. Utan gå in på deras hemsida, läs deras rapporter, läs deras nyheter, läs så mycket du kan.

Marknaden är globalt fortfarande i tillväxtfas. Om ett år eller två så kommer vi att ha mycket bättre siffror på handen för att kunna värdera marknaden och då tror jag att vi också kommer se en mycket större marknad än vi först trodde att vi skulle få se.

Inatt släpptes två intervjuer med personer inblandade i beslutet om legaliseringen i Kanada. Jag rekommenderar alla att kika in videoklippen. Länk till Video 1. Länk till Video 2.

 

Cannabisportföljen den här veckan:

cannabisaktier v 5

Cannabisportföljen förra veckan:

cannabisaktierna v 4

Kryptovaluta

Bitcoin blir billigare och billigare och testet med alt-coins tuffar på. Resultatet ligger just nu på 0.03644867 BTC vilket i dagsläget är ca 2650 kr.

Pepins

Pepins stakeholders clubs är väldigt intressanta. Där man kan direkt kommunicera med styrande personer i bolagen som man köpt in sig i. Den möjligheten har jag aldrig förut och det är väldigt spännande att ta del av kommunikationen.

P2Plån

Hos Mintos rullar det fortfarande på av sig självt tack vare deras fenomenala autoinvestkonton. Jag har också gått in och köpt en in mig i en del lån för mindre summor på andrahandsmarknaden för att testa den funktionen som jag är väldigt nöjd med.

Utdelningsaktierna

Jag har sålt av mina svenska utdelningsaktier! Du kan läsa mer om det i ett av inläggen nedanför.

Relevanta inlägg

Tack för att du läste ”Sammanfattning V. 5 – Slagsida för cannabis men ingen kapsejsning”!

2 thoughts on “Sammanfattning V. 5 – Slagsida för cannabis men ingen kapsejsning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.