Sammanfattning V. 14 – 3 Stabila Utdelningsaktier

Mina tankar går ut till alla drabbade i fredagens fega terrorattatentat. <3

Veckan började bra men slutade på sämsta tänkbara sätt. Det känns lite konstigt att sitta och skriva om aktier såhär dagarna efter det som skedde i Stockholm. But the show must go on.

Vecka 14

Som nämnt i titeln så är det 3 stabila utdelningsaktier som leder vägen i utdelningsportföljen. Vilka det är får du läsa om längre ned. Jag hade hoppats på att kunna ta igen en missad investering nästa vecka men det får räcka med att tanka på för endast april månad denna gång. Det blir lite av en milstolpe att båda portföljerna når över 30 000 tkr i totalt innehav om man räknar ihop dem. Detta efter åtta månaders investeringar. Visst kunde man ha tjänat mycket mer på mycket kortare tid men för ett sparande så tycker jag att det är bra jobbat.

Gran Canaria

Här har sanden från Afrika äntligen slutat blåsa in vilket gjort det sandfritt men kyligare. Inte mig emot! Snart drar sommaren igång på allvar och då blir det andra bullar.Fondportföljen

Fonderna har haft en bra vecka med nästan 1% upp. Spiltan Aktiefond Investmentbolag omnämndes på Avanza i en artikel med titeln ”Årets bästa Sverigefonder”. Utöver det så skrevs det roligt nog även om Swedbank Robur Ny Teknik på Avanza. Nästa vecka kommer jag att fylla på denna portfölj igen. Slow and steady wins the race.

Såhär ser portföljens innehav ut idag:

Fondportföljen

Såhär såg portföljens innehav ut förra veckan:

Utdelningsportföljen

Även denna portfölj har gått åt rätt håll. Skönt att även Hennes & Mauritz AB vände åt rätt håll, åtminstone för stunden. Det är tur för mig att jag har valt ett par stabila utdelningsaktier i form av Alfa Laval, eWork GroupInvestor som leder vägen för övriga innehav i den här portföljen. Även denna portfölj kommer att fyllas på under den kommande veckan.

Såhär ser portföljens innehav ut idag:

Stabila Utdelningsaktier

Såhär såg portföljens innehav ut förra veckan:

Utdelning

Lendify

Två lån var kvar att betalas av sedan förra veckan och deras månatliga återbetalning dök upp i början på denna. Så alla lånen är betalda enligt plan and up to date. Eftersom att jag valde riktigt dumma lån att gå in i från början så är min avkastning långt sämre än vad den kunde ha varit. Men det ordnar upp sig allteftersom när lånen är färdiga och nya lån tar deras platser. Det verkar även som om att Lendify har ändrat inriktning lite och nu satsar mer på att ha fler högrisklån än tidigare. Det uppskattas!

Lendify

Ihållande investeringar

Tack för att du läser!

 

3 thoughts on “Sammanfattning V. 14 – 3 Stabila Utdelningsaktier

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.