Sammanfattning V. 34 – Sidledes utveckling

Den här veckan har varit hyfsat lugn vilket resulterat i sidledes utveckling på nästan alla håll. Under veckan så har det dykt upp ett nytt företag på Pepins och jag har ingått ett nytt lån genom Lendify. Annat än det så har det varit sidledes utveckling i portföljen.

Hos Pepins så har man nu möjligheten att bli delägare i DIF Hockey men jag står över erbjudandet. Jag tror inte att laget och föreningen har sportsliga eller finansiella möjligheter att utvecklas tillräckligt för att göra det till ett attraktivt erbjudande.

Hos Lendify som hanterar P2P-lån (grupp på Facebook) som jag investerar i för att sprida riskerna med Alternativ till Börsen (grupp på Facebook) så reserverade jag pengar till ett nytt lån på 300 kr som nu har gått igenom. Min egna lilla ”bank” har nu investerat i 25 mikrolån. Mer ska det bli!

Cannabisaktierna

Newstrike Resources Ltd har utvecklats negativt medan Harvest One Cannabis Inc har gått bättre. HMMJ som är en börshandlad fond (ETF) har också visat sidledes utveckling och jag klurar fortfarande kring huruvida jag ska sälja av den och köpa Aurora, Aphria och Canopy direkt istället.

Aktierna och Fonden idag

Aktierna och Fonden förra veckan

Lendify

Det här är alltså det nya lånet som jag investerade i genom Lendify. 300 kr blev det vilket motsvarar cirka 0.29% av hela lånet. Jag lägger in små andelar i flera lån för att sprida risken.

Lånet kommer att avbetalas på 8 år, det är därför som jag har Lendify som sparar och investerar långsiktigt i p2p-lånen. Låntagaren betalar 2000 kr i månaden vilket inte borde vara omöjligt att klara av.

Lånet är en skuldkonsolidering så jag hoppas och tror att det betyder att låntagaren vill ordna upp sin ekonomi och därför kommer att sköta avbetalningarna. Samtidigt så behöver man ju förmodligen inte göra en skuldkonsolidering för att man sköter sin ekonomi så bra.

Ett litet plus i månadsbetalningarna och efter att ha investerat i det här lånet så har jag nu i genomsnitt lån med 9,11% ränta. Under nästa vecka så ska månadsbetalningarna dimpa in vilket ska bli härligt att se. Nu har jag 150 kr i avkastning månadsvis, mer ska det bli!

lendify investerat i lånet

Utdelningsaktierna

Mer eller mindre sidledes utveckling för alla innehav i utdelningsportföljen. ICA har fått mycket skit och många är tveksamma till innehavet. Axfood ser ut att vara en värdig utmanare eller ett bra tillskott i portföljen.

Om inte allt för länge så är det dags att investera ytterligare 1500 kr i portföljerna, sakta men säkert!

Såhär ser Utdelningsportföljens innehav ut idag:

innehav utdelningsaktierna

 

Såhär såg Utdelningsportföljens innehav ut förra veckan:

Veckans Inlägg


Tack för att du läste ”Sammanfattning V. 34 – Sidledes utveckling”!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.