Veckorapport V 42 2021 – Fonderna på väg upp

Tänk att oktober snart är slut, nu är det inte långt kvar på det här året som har rusat förbi i rasande fart. Desto äldre jag blir desto fortare känns det som att tiden går. När man var liten så var ju ett sommarlov nästan oändligt. Undrar om fler upplever det så? Den här veckan har i alla fall fonderna gått starkt, vi kikar in dessa och mer i Veckorapport V 42 2021!

Börsen fortsätter att skaka och OMX verkar inte riktigt veta åt vilket håll den ska gå. Det är lika spännande som läskigt men en större korrektion är ju väntad. Frågan är bara när. Mycket hänger väl på hur det utvecklar sig med Covid och nya varianter.

Det har gått trögt med att hitta nya cashback-erbjudanden denna vecka men jag kämpar på. Min senaste cashback var via RewardNetwork då jag köpte farsdag-presenter från SmartaSaker. Där, på RN, har jag just nu 64 kr redo att betala ut och 134 kr inkommande. Pengar som ska rakt in i GratisPortföljen.

Och just ja, ett av innehaven i GratisPortföljen har fått höjd utdelning sedan en stark rapport, det om något är riktigt härligt att se!

Men vi börjar Veckorapport V 42 2021 med att kika in lånen hos Savelend. Justja, på måndag är det löning och dags att fylla på i månadssparandena igen, det är alltid roligt!

P2P-lånen hos Savelend

Hos Savelend har det inte hänt mycket alls under veckan för min del. Men nästa vecka så ska avbetalningar börjar trilla in och nästa månadssparande skall investeras så då kommer det finnas mer att skriva om det.

Uppåt för fonderna veckorapport v 42 2021!

Fonderna håller på att återhämta sig och med lite tur så närmar sig den portföljen ATH i avkastning igen, det vore ju såklart roligt att se. Tills nästa vecka så har det fyllts på ytterligare 400 kr i vardera av fonderna. Nästan alla fyra går rätt så bra just nu, förutom just en.

Så här ser fondportföljens graf ut just nu, den tragglar sig sakta men säkert vidare uppåt och det ska bli intressant att se var den är om ett år eller två. Det vore roligt om avkastningen började närmar sig en tusenlapp eller två, men man ska väl skynda långsamt sägs det.

Uppåt för fonderna veckorapport v 42 2021!

Som jag skrev ovan så är det bara en av fonderna som ligger på minus just nu och det är Swedbank Robur Ny Teknik. Övriga innehaven har rätt så snarlika kurvor med Robur har mest gått i sidled eller nedåt på sistone. Men vem vet, den kanske laddar för något stort? Hellre det än att den ska ner i källaren.

Oavsett vad så ska den få gott om tid på sig att gå åt endera hållet. Här nedanför kan du se fonderna hos Savr avkastning och läge för min del:

GratisPortföljen med månadsutdelare

Gladstone Investment Corp har höjt sin utdelning från 0,07 USD till 0,075 USD i månaden. En höjning om cirka 7%, väldigt glädjande att se! Bolaget annonserade utöver det även en bonusutdelning i december på 0,09 USD per aktie. Det tackar jag för!

Sånt är alltid roligt och får en verkligen att känna att man har valt att investera i rätt bolag. I måndags så trillade det även in en månatlig peng i form av 10 kr från Exchange Income Corp. Som alltså totalt delar ut cirka 120 kr om året till denna portfölj just nu.

Jag vill verkligen snabba på cashback-intjänandet så att jag kan utöka i dessa bolag som går starkt, keep your winners och så vidare!

Portföljen har i sin tur gått mestadels i sidled då vissa bolag gått upp medan andra gått ned. Så här ser grafen ut just nu, det är fascinerande att mina gratispengar tjänar ihop ännu mer pengar åt mig:

GratisPortföljen med månadsutdelare

Förhoppningsvis så kan det bli ytterligare uppgångar att redovisa nästa vecka, mycket hänger ju på hur det går för Vermilion Energy som i sin tur är väldigt beroende av oljepriset.

Tack för att du läste inlägget, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

4 thoughts on “Veckorapport V 42 2021 – Fonderna på väg upp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.