Veckorapport V 43 2021 – Månadssparandet inne

Dags för veckorapport V 43 2021! I veckan så har månadssparandet investerats enligt plan i P2P-lån såväl som i fonderna. Med andra ord så rullar saker och ting på enligt schemat. GratisPortföljen och portföljen med fonderna har gått ned lite men för det mesta ser det bra ut tycker jag.

Jag har för övrigt fått hem mitt nya kort från Refunder som ger mig cashback på alla köp som jag gör. Det är härligt att vara igång med det och förhoppningsvis så kommer det bli en gynnsam affär att ha skaffat det. Men det kommer jag att skriva mer om i ett separat inlägg!

Nu kikar vi in den vanliga veckorapporten istället där månadens investerande har skett enligt rutin precis som det ska göra varje månad.

Fyllt på hos Savelend igen

Varje månad så investerar jag 1000 kr i min portfölj med P2P-lån som jag har hos Savelend. Detta ser jag som ett utmärkt alternativ till börsen för att generera avkastning på lång sikt. Förhoppningsvis så kommer det att bli riktigt bra i längden. Jag gillar denna plattform och ser fram emot vilka förbättringar som kan tänkas komma också.

Så här ser depåbalansen ut för min portfölj med P2P-lån just nu:

Så här ser depåbalansen ut för min portfölj med P2P-lån just nu. Veckorapport V 43 2021

Avkastningsmässigt så har det inte hänt särskilt mycket denna månad. Men det är inte särskilt konstigt då jag inte har så mycket kapital investerat, ännu. Men när det här fått rulla på ett år eller två så kommer det att se desto roligare ut vill jag hoppas.

Den svarta stapeln skall öka och öka, jag ser fram emot att nå nivåer där det blir en skaplig avkastning som genereras varje månad som sedan återinvesteras automatiskt. Ge mig mer ränta-på-ränta!

Avkastningsmässigt så har det inte hänt särskilt mycket denna månad.

Veckorapport V 43 2021 – Fondportföljen

Fonderna har det också fyllts på i och här så hoppas jag att det skall vända uppåt inom kort. Swedbank Robur Ny Teknik A är fortfarande den enda fonden i portföljen som ligger på minus.

Öhman Global Growth är fonden som står för den största delen av avkastningen hittills då den ligger på 229 kr plus i skrivande stund. Målet här är att långsiktigt investera i fonder som skall ta vara på utvecklingen och framgångar inom automation och AI.

Fonderna har jag hos Savr eftersom att man där betalar lägre avgift än hos andra aktörer, något som i längden kommer att spara mig viktiga summor som kan investeras istället för att slösas bort på onödigt höga avgifter.

Fonderna har jag hos Savr eftersom att man där betalar lägre avgift än hos andra aktörer

GratisPortföljen har backat lite

Det har varit en tuff vecka för GratisPortföljen eftersom att TransAlta Renewables Inc haft det tufft. TransAlta har nämligen upptäckt sprickor i fundamenten för några av sina vindkraftverk. Något som tyvärr kan komma att bli en dyr affär om det vill sig illa.

Så det är ingen höjdare, men bolaget ska få vara kvar i portföljen ett bra tag för jag tror fortfarande att man har mer att ge.

Desto roligare är det att se att Gladstone Investment Corp nu ligger på över 30% i uppgång sedan inköp Detta sedan man höjde sina utdelningar och beslutade om en bonusutdelning i december. Bolaget skall snart redovisa sin nästa kvartalsrapport.

Tack vare deras höjningar så är jag optimistisk inför vad som kommer att stå i den men det är bara att vänta och se!

Desto roligare är det att se att Gladstone Investment Corp nu ligger på över 30% i uppgång sedan inköp

Tack för att du läste denna veckas veckorapport, jag hoppas att du har haft en grym vecka på börsen och att nästa blir ännu bättre för oss alla!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.