Veckorapport V 9 2022 – GratisPortföljen på 21tkr

Veckorapport V 9 2022 är en relativt härlig rapport att skriva. Fonderna har studsat lite och GratisPortföljen har nått en ny stor milstolpe. P2P-lånen rullar på och de månatliga insättningarna för februari är färdiga.

Det känns fortsatt konstigt att sitta och blogga om privatekonomi medan det är krig i Europa. But the show must go on eller vad säger man. Jag håller tummarna för att den ryska invasionen av Ukraina snart ska vara över. Tyvärr verkar Putin för maktgalen för att inse att han tagit sig vatten över huvudet.

Ukrainas motstånd är inspirerande att se, förhoppningsvis klarar man att hålla fienderna undan från att nå sina mål. Det är läskigt att Ryssland hotar med kärnvapen om andra länder lägger sig i. Samtidigt så borde Ukraina få all den hjälp som de kan tänkas behöva.

Det är en svår och väldigt tråkig situation som jag hoppas får ett snabbt slut för Ukrainas invånares skull. Med det sagt så tar vi och kikar in Veckorapport V 9 2022. Tänk att det redan är mars månad.

P2P-lånen hos Savelend

Även hos Savelend har portföljen nått en fin milstolpe. Jag har nu nämligen över 10 000 kr inne på plattformen, och mera ska det bli! Mitt mål för år 2022 är att avsluta året med minst 25 000 kr inne på plattformen. Många anser P2P-lån vara ett bra alternativ till börsen.

Förhoppningsvis så rullar det på bra så att jag når dit redan innan årets slut. Savelend håller just nu på att uppdatera plattformen med mer information och statistik. Något som jag uppskattar dels som investerare då jag får mer data att gå på.

Samtidigt så uppskattar jag det som bloggare då jag kommer att ha mer att visa upp för er vid dessa avstämningar. Än så länge så är det inte 10 000 kr investerat utan 716 kr ligger och väntar på att omsättas.

Skönt nog så har investeringsgraden var väldigt hög på sistone, det hoppas jag att den kommer att förbli. Det ska bli väldigt intressant att se var den här portföljen är om ett år eller två, eller flera. Vill du också börja investera i P2P-lån hos Savelend?

Missa då inte att hämta din välkomstbonus: Välkomstbonus för Savelend P2P-Plattform. På bilden nedanför ser du min depåbalans och hur mycket kapital som jag just nu har investerat på plattformen.

Savelend p2p-lån Veckorapport V 9 2022

Fondportföljen hos Savr – Veckorapport V 9 2022

Den månatliga insättningen på 1600 kr i fonder är nu genomförd för februaris del. Det är 400 kr uppdelat i 4 stycken olika fonder. Portföljen har sett en liten studs upp under veckan. Samtidigt så ligger det geopolitiska läget som en våt filt över hela marknaden.

Men jag tankar på och tankar på. Investeringar på börsen skall göras långsiktigt, tycker jag, och tanken här är att fortsätta investera som vanligt. Fonderna jag har valt är fokuserade på teknologi, teknik och AI. Det är sektorer som jag tror kommer att ha väldigt ljusa år framför sig.

Fonden Swedbank Robur Ny Teknik har gått väldigt hackigt och är just nu portföljens största sänke. Men med tid och tålamod så räknar jag med att den kommer att repa sig rejält. Det ska bli intressant att se om jag har rätt eller om jag har lagt mitt kapital i fel händer.

Just nu så ser fondportföljens graf inte särskilt rolig ut, minst sagt, men vem vet hur det ser ut här om ett år eller två? Det är viktigt att lita på sina investeringar och att inte sälja vid första lilla motstånd. Långsiktighet brukar belönas på börsen.

Vi får vänta och se om det gäller även för mina investeringar eller inte. Tills det vänder upp, om det nu gör det, så får jag i alla fall glädjas åt att jag får fler fondandelar för pengarna jag investerar.

I det här blogginlägget kan du läsa om varför jag valt just Savr för mina fondplaceringar: Savr vs Avanza – Savr Omdöme.

Fondportföljen hos Savr - Veckorapport V 9 2022

GratisPortföljen över 21 000 kr!

Sist men inte minst så ska vi kika in GratisPortföljen där jag investerar pengar från cashback-erbjudanden. Portföljen tog rejält med stryk under pandemins start vilket du kan se i grafen nedanför. Det jag gjorde då var att dubbla innehavet i aktien Vermilion Energy som rasade rejält. En satsning som gått väldigt bra.

Olja- och naturgasbolaget har sedan dess påbörjat en riktigt stark återhämtning och är nu utan tvekan portföljens största innehav. Med stigande oljepriser och efterfrågan så verkar satsningen bara bli bättre och bättre.

Det jag väntar på nu är att bolaget skall återinföra utdelningar och sen månatliga utdelningar. För målet är ju att alla bolag i portföljen ska dela ut månadsvis. Något som jag även hoppas att SBB ska införa inom kort. Detta tar bolaget beslut om i april på deras bolagsstämma.

Så här ser portföljens graf ut just nu, nyligen gick den om index i avkastning. Härligt att se och riktigt härligt att den fortsätter att öka!

Så här ser portföljens graf ut just nu, nyligen gick den om index i avkastning

Innehaven

Rederibolaget 2020 Bulkers har tuffat på fint sedan inköpet. SBB har inte gått lika starkt men det är lika bra för min del för att där ska jag fylla på med mer pengar. Så här ser portföljens innehav ut just nu:

Så här ser portföljens innehav ut just nu

Vermilion Energy köttar på rejält och jag är snart 200% upp där! Riktigt, riktigt härligt att se. Tanken är att skala av och hämta vinst runt 25-30 dollar i aktiekurs.

Pengarna kommer sedan att omplaceras i portföljens bolag. Det är inte omöjligt att jag tar in ett bolag till men sedan så får det nog räcka med nya bolag för ett bra tag framöver.

TransAlta Renewables har också återhämtat sig en aning på sistone vilket var härligt att se! Håller tummarna för fina börsveckor men framförallt fred framöver.

Tack för att du läste inlägget ”Veckorapport V 9 2022 – GratisPortföljen på 21tkr”, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.