Första utdelningarna kom tidigt – GratisPortföljen

Nytt år och nya möjligheter! GratisPortföljens första aktieutdelningar för året kom in tidigt. Innehaven har letat sig upp på plus och det är blåa siffror på alla rader. Jag jagar vidare efter cashbacks för att kunna köpa in ett bolag till.

Redan andra dagen på året så bokfördes utdelningar från två olika bolag i portföljen. Än så länge så är utdelningarna minst sagt små men den här portföljen byggs upp på lång sikt.

Det är från bolagen Shaw Communications och TransAlta Renewables som utdelningarna kommit in. Vermilion Energy som än så länge är det tredje innehavet i portföljens utdelning kommer in i mitten på månaden.

Här nedanför så ser du utdelningarna samt dragningen av källskatten:

aktieutdelning 2020 aktier innehav gratisportföljen

GratisPortföljen

GratisPortföljen är ett projekt som går ut på att samla ihop pengar via cashback-erbjudanden, du kan läsa mer om cashback här: Vad är cashback? Vanliga Frågor och Svar.

Portföljen skapades sista halvåret förra året så den är fortfarande väldigt ny. Tanken är att investera cashback-pengar på lång sikt, minst 5 – 10 år för att skapa en utdelningsmaskin av pengarna jag får in via cashbacks.

Såhär ser portföljens graf ut för tillfället:

gratisportföljen 2020 graf gratispeng gratispengen

Min grundtanke var att jag skulle ha både fonder och månadsutdelare i portföljen. Jag har dock mer eller mindre bestämt mig för att sälja av fonderna och investera dessa i ytterligare ett bolag som delar ut istället.

Detta kommer att ske när jag har samlat ihop mer likvida medel till kontot. Såhär ser alla innehaven i portföljen ut just nu:

gratisportföljen 2020 graf gratispeng gratispengen utveckling

Det är alltid roligt att se blåa siffror i portföljen även om summorna är små. TransAlta har tuggat på bra sedan jag investerade i bolaget. Vermilion Energy är fortfarande det bolag med högst risk i portföljen.

Nästa inköp

Så när jag har samlat ihop runt 500 – 700 kr mer att investera så säljer jag fonderna och investerar hela summan i ytterligare ett bolag. Bolaget kommer att ha utdelning månadsvis precis som övriga aktier i portföljen.

Det lutar åt att nästa bolag i portföljen blir ett av följande: EPR Properties, Exchange Income Corp, Gladstone Investment Corp eller STAG Industrial.

Jag ser med glädje fram emot vad som komma skall i år och det skall bli väldigt intressant att se vad portföljen ligger på vid detta årets slut.

Förhoppningsvis så har jag hunnit investera i 3 -4 bolag till tills dess samt börjat få en hyfsad ruljans på utdelningarna.

Tanken är att bredda portföljen så att jag har cirka 6 – 9 st bolag som delar ut månadsvis i portföljen, innan jag börjar bygga uppåt så att säga.

I gruppen ”Vi som gillar Cashback” på Facebook kan du läsa mer om cashbacks och få tips om olika kampanjer.

Läs Mer

Tack för att du läste inlägget!

3 thoughts on “Första utdelningarna kom tidigt – GratisPortföljen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.