Framåt för Urban Green med historisk beställning

Urban Green är ett bolag som arbetar med att bygga gröna ytor i stadsmiljöer, oftast uppe på tak. Jag har investerat i detta onoterade bolag och man har haft en fin månad då man bland annat plockat in sin största beställning hittills vilket jag anser bådar väl inför framtiden.

Som du kanske har märkt så har jag inte direkt varit aktiv på senaste tiden då jag varit sjuk plus att jag slutat med cigaretter vilket inte lämnat mycket energi över till annat. Nu är jag på bättringsvägen vilket känns väldigt skönt och det betyder att det är dags att återgå till det normala. Det blir en mjukstart med det här inlägget och förhoppningsvis så är jag snart tillbaka med minst ett inlägg om dagen.

Men nog om mig! Det här inlägget skall handla om Urban Green som alltså är ett onoterat bolag som jag investerat i. Inledningsvis så såg det rätt så mörkt ut enligt mig men nu på senare tid så verkar saker och ting verkligen att lossna för bolaget.

Den sjuttonde april i år så kunde bolaget nämligen släppa den glädjande nyheten om att man plockat hem en historiskt stor beställning. En beställning som jag tycker väger väldigt tungt av flera olika anledningar. Dels så är det en uppföljningsbeställning på tidigare utfört arbete vilket talar för att bolaget gör bra ifrån sig.

För det andra så var det en för bolaget stor order värd 18.3 miljoner kronor. Den går att jämföra med deras orderingång under det fjärde kvartalet som uppgick till 10.9 miljoner kronor. Förhoppningsvis så är detta bara början på flera liknande beställningar.

spacer mindre Cannabis och Coronaviruset

Bygger gröna taklandskap på campus Albano

Det var 2018 som bolaget fick sin första order för projektet campus Albano där man monterade förodlade sedummattor. Nu ska man också bygga gröna taklandsskap för fastighetsägaren Akademiska Hus, som underentreprenör till Skanska.

Totalt sett så är det 6637 kvadratmeter som skall få en grön och smart lösning inne i stadsmiljön. Bygget väntas påbörjas under det andra kvartalet i år och det skall färdigställas nästa år om jag har tolkat det hela rätt.

Att lyckas plocka hem en så pass stor beställning tycker jag talar väl för bolaget men som aktieägare så vill jag ju gärna tolka saker och ting positivt så det gäller att inte bli allt för lyrisk. Att man gör detta i samband med arbete med Skanska som är väl etablerade inom marknaden tycker jag gör det hela ännu mer intressant.

På Urban Green så är man också, väldigt förståeligt, nöjda med beställningen. Såhär uttalade Marcus Edvinsson,försäljningschef på Urbangreen, sig i samband med att nyheten publicerades:

Vi är otroligt stolta över att vi får fortsatt förtroende att bygga gröna taklösningar på campus Albano i nära samarbete med Skanska. Ett campus med dessa hållbara fastigheter ger fantastiskt många positiva effekter både för dem som kommer att vistas på campus men också sett till klimat- samt miljöaspekter,”

Jag kan inte annat än att instämma med det han säger.

Men det roliga tar inte slut där. Några dagar efter att nyheten om campus Albano släppts så plockade Urban Green hem ytterligare en beställning, den gången på cirka 2.6 miljoner kronor. Där ska man bygga gröna tank på en skola i Gällivare och det arbetet väntas påbörjas senare under hösten i år.

Förhoppningsvis så fortsätter man att leverera bra arbeten samtidigt som man plockar hem fler och fler beställningar vilket i sin tur borde få aktiekursen att börja klättra uppåt.

Tack för att du läste inlägget!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Källor / Läs Mer

1 thoughts on “Framåt för Urban Green med historisk beställning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.