Privatlån via Lendify – Hur har det gått hittills?

Tjäna pengar på privatlån

P2P-lending är ingenting nytt och många har säkerligen hört talats om t.ex. TrustBuddy som fanns en gång i tiden. Hur det slutade för dem vet nog nästan alla: det gick käpprätt åt helskotta.

Du kan läsa mer om det HÄR. Deras affär svärtade tyvärr ned branschen för privatlån men återhämtningen är på full gång.

Med andra ord så var jag redigt skeptisk till Lendify första gången som jag hörde talas om dem. Men åren gick och Lendify fanns kvar, ju mer tiden gick desto mer positiv feedback började de att få på nätet så tillslut så bestämde jag mig för att ge Lendify en chans.

Här nedan kan du se min avkastning hittills vilket inte är mycket att hänga i granen men om bara ett par månader så kommer det att vara betydligt mer då återbetalningarna ska börja ticka in nu i januari, vilket känns oerhört roligt!

Klicka för större bild.

Jag och Lendify

Det var alltså i somras som jag gick in med den pyttelilla insatsen på 1000 kr för att testa Lendify och se med egna ögon hur det fungerar. Jag hade nästan räknat med att aldrig få se de pengarna igen. Tji fick jag för att det visade sig snabbt att mina förutfattade meningar var felaktiga, som de så ofta brukar vara.

Jag gick först in i fyra olika lån med 250 kr i vardera lån. Alla de lånen gick igenom och började genast att betalas tillbaka vilket var en lättnad att se.

Min tanke var hela tiden att skriva och berätta på om min resa med Lendify här på bloggen. Men aldrig hade jag kunnat ana att så många läsare skulle vilja bli medlemmar via min referral länk. Jag har nu fått in ytterliggare 3000 kr på Lendify genom att rekrytera nya medlemmar.

De pengarna har jag bestämt mig för att fortsätta att investera i Lendify så att både du som läser och jag själv kan få en ännu bättre bild av hur deras tjänst fungerar.

Hur det har gått

Hittills så är jag väldigt nöjd med Lendify för det är enkelt att välja vilka lån man vill gå in i. Det var bara någon kortare period som urvalet var bedrövligt.

Än så länge så har återbetalningarna inte riktigt kommit igång men något som är roligt är att jag kan se framtida avkastning. Denna avkastning kommer jag att placera om i Lendify igen så att jag utnjyttjar snöbollseffekten. Det vill säga att ju fler privatlån jag får igång, desto mer får jag tillbaka och på så sätt kan jag låna ut ännu mer så att snöbollen, kapitalet, hela tiden växer till sig.

Här kan du se mina kommande återbetalningar i nuläget.(Jag har ytterligare två lån som ligger reserverade. Dem väntar på att gå igenom, när dem gör det så kommer summan som återbetalas att öka än mer):

Klicka för större bild.

Så med andra ord så har det börjat ticka på rätt så bra redan nu, speciellt med tanke på att ca 20% av kapitalet är upplåst i privatlån som ännu inte blivit godkända.

Såhär fördelningen på mina 11 aktiva privatlån ut just nu:

Klicka för större bild.

Just nu är det helt klart en övervikt på högrisk lån i klassen E vilket jag ska se till att ordna upp med de nästkommande lånen. Jag tänker dock att försöka fokusera på att välja lån som har en löptid runt ca 5 år just för att slippa binda upp pengarna längre än nödvändigt.

Min plan för Lendify

Redan nu så kan jag alltså ca var 3-4 månad gå in i ännu ett nytt lån, tids nog så ska jag få ned tiden så att jag kan starta ett nytt lån på 250 kr varje månad. Mitt mål är alltså att först och främst komma upp i 250kr avkastning / månad. Därefter så ska jag starta fler lån, men samtidigt börja snegla på att plocka ut lite av vinsterna. Detta ligger dock en bra bit in i framtiden så det återstår att se hur det går med detta.

Sammanfattning

Hittills så är jag helt ärligt väldigt positivt överraskad av Lendify. Jag kommer att fortsätta investera via dem ett bra tag framöver. Det är både roligt, annorlunda och spännande att investera hos Lendify. Så jag ser det som ett litet bonusprojekt att köra vid sidan om börsen.

Tack för att du läste och om du också investerar i Lendify så får du gärna skriva och berätta om hur det går för dig och dina lån.

Ha det bäst!

2 thoughts on “Privatlån via Lendify – Hur har det gått hittills?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.