Sammanfattning V. 12 – Lugnt i portföljerna

Lugnt i portföljerna

Detta har varit en riktig mellanvecka för portföljerna. Båda portföljerna har backat en aning men inte mer än så. Snart börjar utdelningssäsongen på allvar och det ska bli väldigt roligt att få igång snöbollseffekten.

Givetvis så kommer det att ta ett par år innan aktierna delar ut några siffror värda att nämna. Tid har jag dock gott om och resan får gärna ta lite tid. Som Alan Watts sade ”Life is a dance” så njut av resan.

På Lendify har det dimpt en återbetalning på ett lån. Resten av lånens återbetalningar borde vara klara senast nästa fredag. Så även om det går sakta med mikrolånen så går det ju åtminstone framåt. ’

Under veckan som gått så har jag även jobbat oerhört mycket med SEOn för denna blogg. Jag hoppas att det märks att sidan går mycket, mycket snabbare än tidigare.

Övriga innehav

Dividend Swedens emission tecknades till hela 233%. Det bådar väl inför detta år, väldigt väl! Läs mer på Avanza.

Portföljerna

Utdelningsportföljen

Det är fint att Castellum har återhämtat sig 3%, kanske är det dags att den vänder till blått? H&M däremot bara backar på om än endast 1% denna vecka. Alfa Laval och Saltängen har gått upp lite vilket är roligt att se. Jag funderar på att byta ut SJR mot Dividend Sweden eftersom att jag oroar mig över hur deras framtid ser ut.

Såhär ser det ut idag:

Utdelningsportföljen

Såhär såg det ut förra veckan:

Utdelningsportföljen

Portföljerna

Fondportföljen

Här har det hänt ännu mindre än i Utdelningsportföljen. Sådana här veckor är lite trista men om det betyder att innehaven håller på att stabilisera sig på högre nivåer så är det värt det. Kommande månader blir säkerligen skakiga med tanke på Trump och Turkiet. Det ska bli intressant att se vad som händer.

Såhär ser det ut idag:

Fondportföljen

Såhär såg det ut förra veckan:

Fondportföljen

Portföljerna

LendifyLendify

Som jag nämnde i inledningen så har det alltså dimpt in en återbetalning idag. Gigantiska summor som ni kan se. Något som åtminstone är väldigt positivt med mikrolånen är att alla lånens återbetalningar har kommit in som dem skall. Läste man på om Lendify när det var nytt så fanns det så otroligt många skeptiker och som skrek ”nya Trustbuddy”. Jag undrar vad dem säger om Lendify idag.

Läs mer om Lendify Här på sidan eller i en grupp på Facebook.


Portföljerna

Tack för att du läser!

 

2 thoughts on “Sammanfattning V. 12 – Lugnt i portföljerna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.