Veckorapport V 17 2022 – Fortsatt röda siffror

Veckorapport V 17 2022 bjuder inte på några särskilda överraskningar. Månadssparandet har rullat på automatiskt. Siffrorna är fortsatt röda, men vad gör det om hundra år? Nu hoppas jag ju att det ska bli blått betydligt tidigare än så. Men tålamod är en dygd, framförallt på börsen.

P2P-Lånen hos Savelend

Här har det investerats 1500 kr i början på veckan då lönen trillade in på kontot. Avbetalningarna har gjorts och min intjänade ränta var högsta någonsin. Tyvärr så var även kreditförlusterna högre än någonsin tidigare.

Jag håller tummarna för att nästa månad har betydligt lägre orangea siffror. Den svarta stapeln får gärna fortsätta växa så högt som möjligt. Samtidigt så är det rött på börserna överlag. Det lockar faktiskt en hel del att sälja detta för att köpa utdelningsaktier istället.

Men jag ska ge det minst till nästa år på sig att växa på rätt sätt här. Målet för året står fast, vid årsskiftet ska jag ha 25 000 kr investerade på Savelends plattform. Med tålamod och lite tur så blir det här nog ändå bra investeringar.

Om du också vill investera i P2P-lån på en trygg svensk plattform, börja på rätt sätt med din bonus: Välkomstbonus för Savelend P2P-Plattform.

Här har det investerats 1500 kr i början på veckan då lönen trillade in på kontot.

Röda siffror för fonderna i Veckorapport V 17 2022

Jag har väldigt höga förväntningar på den här portföljen. Men jag är också väldigt medveten om att det här är placeringar som kan komma att behöva lång tid på sig. Teknik och teknologi-aktier har det inte lätt alls just nu.

Det märks tydligt på hur fonderna jag investerat i presterar. Detta eftersom att fokusen är väldigt hög på just teknik och teknologi. Med mina fondval så hoppas jag kunna tjäna pengar på AI och automation.

Just nu så ser det inte vidare lovande ut men investerande görs långsiktigt och månadssparandet har rullat på precis som det brukar av sig självt.

Portföljen börjar, trots den trista utvecklingen, att närma sig en milstolpe. Det ska bli härligt att se portföljen gå över 20 000 kr i värde. Visst, det går lite trögt just nu men månad efter månad så fortsätter pengar placeras i fonderna automatiskt. Det är väldigt skönt att det rullar på så pass smidigt av sig självt.

Tids nog så ska detta säkerligen ordna upp sig, förhoppningsvis! Jag investerar i fonder via plattformen Savr, detta eftersom att jag sparar mycket pengar på avgifter där. Läs mer om det här: Savr vs Avanza.

Röda siffror för fonderna i Veckorapport V 17 2022

GratisPortföljen tragglar sig vidare svagt nedåt

Portföljen har haft ett par röda veckor på rad just nu men ligger fortfarande klart starkare än index. Jag förväntar mig att det här kommer se mycket finare ut om en månad eller två. Detta eftersom att portföljens största innehav, Vermilion Energy, snart ska lämna rapport.

Så här ser portföljens totala läge ut just nu med en liten dipp efter att nyligen ha nått all time high:

Så här ser portföljens totala läge ut just nu med en liten dipp efter att nyligen ha nått all time high:

Mina köp i SBB i portföljen ser inte särskilt lovande ut just nu. Innehavet är som du kan se nedanför ned cirka 20% redan. Detta förvånar mig något oerhört då bolaget nyligen lämnade en stack rapport. Substansvärdet ligger på runt 47 kr aktien.

Det betyder att SBB handlas till en enorm rabatt just nu på hela 34.7%. Oförståeligt tycker jag men sånt är livet på börsen. Cirka 700 kr till ska investeras i SBB i första etappen för denna portfölj. Sen så får vi se om det utökas i befintliga bolag eller om det ska tas in ett bolag till.

Det är i alla fall väldigt glädjande att SBB börjat med sina månatliga utdelningar. Så nu kommer det trilla in en liten slant varje månad även från det bolaget. Min förhoppning är att Vermilion Energy förr eller senare återgår till månatliga utdelningar.

Då kommer jag att ha sex stycken bolag som delar ut varje månad.

I övrigt så är det skönt att sommaren verkar vara här på riktigt. Den har varit väldigt efterlängtad här!

Hoppas att du som läser har det bra!

Tack för att du läste inlägget ”Veckorapport V 17 2022 – Fortsatt röda siffror”, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen
0 0 votes
Article Rating
Följ
Notiser av
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x