Veckorapport V 7 2022 – Ny aktie i GratisPortfölj

Det är söndag och det betyder att det är dags för Veckorapport V 7 2022! Precis som tidigare veckor så har det varit svajigt i portföljerna. Fondportföljen fortsätter att det kämpigt. GratisPortföljen däremot går som tåget och mer pengar ska sättas in nästa vecka.

Savelend

Min portfölj med P2P-lån som jag har hos den svenska plattformen Savelend har inte sett mycket hända under veckan som varit. Men nästa vecka däremot då ska det hända grejer!

För det är nämligen inte bara löning vilket innebär amorteringar plus min månatliga investering. Utan Savelend ska även lämna sin nästa kvartalsrapport till börsen på onsdag, något jag ser fram emot rejält.

Jag håller tummarna för att få läsa om fortsatt stark tillväxt och att allting går åt rätt håll. Bolaget genomförde nyligen ytterligare ett förvärv. Det ska bli intressant att se om man kan fortsätta vara så pass aktiva med förvärv som man varit hittills.

Men mer om det nästa vecka, jag håller tummarna för att få goda nyheter och hoppas kunna få fira dessa med er nästa helg.

Min investeringsgrad ligger just nu på 93% vilket jag tycker är bra, men 100% vore självklart bättre. Är det dags för dig att investera i ett alternativ till börsen? Glöm inte att hämta din välkomstbonus: Välkomstbonus för Savelend P2P-Plattform!

Savelend Veckorapport V 7 2022

Eftersom att min månatliga insättning till Savelend är utökad till 1500 kr så når portföljen snart över 10 000 kr-strecket! Roligt!

Rött rödare Fondportföljen

Min fondportfölj fortsätter att harva sig fram med röda siffror. Förra månaden fyllde jag ej på i den på grund av flytt men nästa vecka ska pengarna in. Så det får gärna fortsätta gå kräftgång tills dess men samtidigt, man ska inte ha bråttom.

Det är förvisso mycket enklare att hålla innehaven och se glad ut när det lyser grönt eller blått. Men jag är långsiktig och så ska det förbli. Jag försöker se det positivt och tänka att ju mer jag hinner fylla på, på dessa nivåer. Desto starkare uppgång när det väl vänder upp.

Inte för att man ska ta det för givet, men jag känner mig ändå säker i valen av fonder som jag har gjort. Så här ser alltså portföljens graf ut just nu:

Rött rödare Fondportföljen

Inte den vackraste synen men skam den som ger sig, eller hur? Det vore ju inte mycket till Ihållande Investeringar om jag sålde av allt så fort det blev lite rött. Istället så får man gilla läget och tänka långsiktigt.

Fonden Swedbank Robur Ny Tenik är den som har gått absolut sämst hittills i portföljen. Det ska bli väldigt intressant att jämföra läget som är nu mot läget om ett år eller två. Vilken kommer vara starkast eller svagast då?

Så här ser läget ut för portföljens olika innehav just idag:

innehaven i fondportföljen v7 2022

Visst, det är ingen höjdare att det lyser rött överallt. Men jag ska inte sälja idag, jag ska inte sälja nästa vecka och jag ska inte sälja nästa år. Så jag håller och blickar framåt!

Fondportföljen har jag hos Savr istället för hos Avanza. Detta eftersom att jag får betala betydligt lägre avgifter för förvaltningen där. Bli medlem hos Savr och Få 100 kr i Swedbank Robur Ny Teknik!

GratisPortföljen Veckorapport V 7 2022

Till skillnad från fonderna så går saker och ting nästan bara åt rätt håll för projektet GratisPortföljen. En liten, liten stund så var portföljen i veckan värd över 20 000 kr! Så nästa milstolpe är väldigt nära just nu känns det som.

Jag har under veckan som varit investerat in mer pengar från cashback-erbjudanden. Insättningen hamnade på 329 kr och pengarna kom mestadels från mitt byte av mobilabonnemang till Vimla. Enkla pengar!

Nästa vecka så kommer ytterligare cirka 250 kr sättas in, dessa från att testat gratistjänsten Albert via cashbacksidan RewardNetwork. Härligt, härligt!

Portföljen tuffar på vidare uppåt och klår nu index med råge. Jag håller tummarna för att utvecklingen ska fortsätta hålla i sig.

GratisPortföljen Veckorapport V 7 2022

Nytt bolag i portföljen

Pengarna som sattes in den här veckan investerades i portföljens nya bolag! Den här gången så blev det äntligen ett svenskt bolag och du kanske kan gissa vilket det är? SBB fick ta plats i portföljen! Och nu kanske du tänker ”Men Ihållande, SBB har ju inte månatliga utdelningar som de andra bolagen i portföljen?”.

Och du har i så fall helt rätt, Men bolaget har som förslag till årsstämman att införa just månatliga utdelningar. Jag ser det som att risken att det inte införs är rätt så låg och börjar köpa på mig bolaget redan nu.

Timingen blev inte den bästa som du kan se nedan, bolaget dök 10% sedan inköpet. Men jag har inte handlat färdigt ännu så jag får snitta in mig och sänka mitt GAV. Så här ser portföljen ut i skrivande stund:

Det börjar verkligen att ta sig för projektet. Det är i mina ögon en trevlig samling bolag som tuffar på framåt. TransAlta Renewables har det tufft just nu på grund av problem med fundamenten i en av deras vindparker. Men tids nog så ska det nog ordna upp sig.

Vermilion Energy fortsätter dra portföljen uppåt och framåt. Med oljepriserna vi ser nu så är det inte osannolikt att bolaget fortsätter att öka i värde.

Stort tack för att du läste inlägget ”Veckorapport V 7 2022 – Ny aktie i GratisPortfölj”, Läs Fler Inlägg Här!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.