Nya långivare hos Mintos (P2P-Lån)

Den internationella plattformen Mintos som kopplar ihop investerare med långivare och förenklar investeringar i lån har utökat utbudet. Bland annat så har det kommit nya långivare med lån i Bosnien och Filippinerna, så att investerare har ännu mer att välja mellan. Läs om 3 nya långivare hos Mintos.

P2P-plattformen Mintos utbud växer ständigt och nu finns det gott om olika länder som investerare kan välja och vraka mellan.

På bara ett fåtal dagar så har man meddelat att man tagit in tre nya långivare vars lån användarna på plattformen nu kan investera i. Ryska Kiva har gått med, Moneda från Bosnien har gått med och Kredit Pintar med lån i Filippinerna är nu också med. Den sistnämnda är ett systerbolag till Kredit Pintar Indonesia.

Det är positivt att se nya långivare hos Mintos men samtidigt så börjar det bli en extrem fokus mot just korttidslån på plattformen.

Kiva

Företaget Kiva lanserades nyligen i Ryssland och har nu alltså gått med i Mintos utbud med sina korttidslån i EURO. Jag ser det som en fördel för den som investerar att lånen listas just i EURO eftersom att man då slipper växla till och exponera sig mot den lokala valutan på samma sätt.

Deras lån ligger på summor mellan 430 kr till 4300 kr och längden på lånen är mellan 16 till 30 dagar, med möjligheter att förlänga för låntagaren.

Avkastningen på deras lån kommer inledningsvis att ligga runt 13%.

Moneda

Även detta låneföretaget är nylanserat, det startades i maj 2019. Man har sedan dess gett ut lån till nästan 10 000 kunder och växt till över 40 anställda. Totalt har man förmedlat lån för över 21. miljoner EURO.

Deras lån ligger på mellan 250 kr till 2000 kr på upp till 30 dagar, så även här är det fråga om korttidslån. Avkastningen för deras lån väntas ligga på upp till 16%.

Kredit Pintar

Systerbolaget till Kredit Pintar Indonesia, som lanserades på Mintos i april 2019, Kredit Pintar ger alltså ut lån i Filippinerna. Även här är det fråga om korttidslån och det genomsnittliga lånet hos denna långivare ligger på 430 kr under 14 till 28 dagar.

Deras lån kommer att ha en avkastning på upp till 12%.

Nya långivare hos Mintos

Förhoppningsvis så kan dessa nya långivare förbättra utbudet hos Mintos, jag hade gärna sett att man tog in lite större långivare som dels funnits längre men som också har större och lite säkrare lån. Just nu så är det väldigt många långivare med korttidslån som dyker upp på plattformen.

Tack för att du läste inlägget!

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Läs Mer

1 thoughts on “Nya långivare hos Mintos (P2P-Lån)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.