Harvest One Cannabis (HVST) – En god grund!

Det ploppar upp många nya företag på den stora och växande marknaden för cannabis. Ett bolag som jag tänker kika närmare på idag är Harvest One Cannabis (HVST). Det finns en del faktorer som i mina ögon får det här bolaget att skilja sig från resten.

Till att börja med så är bolaget helt skuldfritt för tillfället och har en kassa på cirka 19 miljoner CAD. Det är nästan alltid positivt och visar att företaget sköter sin ekonomi bra. Utöver det så har HVST nyligen köpt upp ett bolag i Schweiz vilket jag tycker är väldigt intressant.

HVST siktar in sig på att sälja medicinsk cannabis till patienter och till personer som använder cannabis rekreationellt. Den senare marknaden väntas öppnas i mitten på 2018, för Kanadas del.

Länk till Harvest One Cannabis på Avanza

Licensen

Licensen för att odla och sälja cannabis förnyades nyligen och är giltig till och med juni 2020:

”UG is pleased to announce that it has received the renewal of its License. The License is valid until June 26, 2020. Health Canada has removed the previous production and storage capacity of the License. UG is now permitted to store up to $6,250,000 worth of cannabis at any given time in its Level 8 vault.”
Källa: bloomberg.com

Uppköp & Europa

Harvest One Cannabis har även grenar som sträcker sig ut i Europa i och med uppköpet av bolaget Satipharm, i Schweiz. I samma veva så köpte man även ett kanadensiskt bolag som har licens för att odla cannabis.

Om Satipharm: ”Swiss-based medical cannabis company specializing in oral delivery technologies and health products for international medical cannabis markets.”
Läs mer: marketwired.com

Harvest One Cannabis

Positionerar sig för en växande marknad

Bolagets odlingar är kostnadseffektiva och anpassningsbara. Just nu så är målet att framställa 8500 kilo cannabis årligen och målet är satt till slutet på 2017.

Man har för närvarande två cannabisodlingar i Kanada, Duncan Facility på Vancouver Island och Lucky Lake Facility i Saskatchewan.

Förvärven av nya bolag är en del av satsningen inför legaliseringen i Kanada och det är inte omöjligt att det kommer fler förvärv fram tills dess. Expanderingen till Schweiz ser jag som väldigt intressant och får vi se flera liknande affärer så kan värdet snabbt stiga.

Kursen

Börsvärdet på cirka 45 miljoner kanadensiska dollar och en kurs på dollar gör det i mina ögon till ett intressant tillväxtbolag. Om allt går som det ska och bitarna faller på plats enligt plan så bör vi se en stark uppvärdering. Samtidigt så kan det ju alltid gå åt skogen också och det är ett case med väldigt hög risk och reward.

Jag äger själv aktier i bolaget och har köpt med tanken att hålla aktierna i minst ett par månader. När sektorn får liv igen så skulle det förvåna mig om Harvest One Cannabis inte sticker iväg.

Men det är endast min teori och inget köptips. Alla handlar på egen hand och det finns alltid risker involverade med att investera på börsen. Jag tyckte ju att Dividend Sweden såg solklara ut men vi vet ju hur det gick där. Så det här är endast en intresseväckare, läs på om bolaget och bilda din egen uppfattning.

Länk till Harvest One Cannabis på Avanza


Läs mer om att Investera i Cannabis


Källor:

http://investingnews.com/
http://www.marketwired.com/
https://www.reddit.com/

9 thoughts on “Harvest One Cannabis (HVST) – En god grund!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.