Utökat GratisPortföljen

Sakta men säkert så rullar det in pengar i form av cashbacks och dessa sätter jag fortfarande in i GratisPortföljen. Det är väldigt rätt för tillfället, som det är för det mesta på börsen just nu.

Bolaget som jag har tagit in är det som jag talat om väldigt länge, nämligen Exchange Income Corp(EIF). Jag har länge haft ögonen på det här företaget och har bland annat skrivit det här inlägget om EIF: Månadsutdelare med god historik.

Helst av allt så hade jag velat se Vermilion Energy återhämta sig betydligt mer så att jag kan ta hem vinst där och sedan utöka i Exchange Income Corp och möjligtvis även ytterligare ett bolag.

Att investera i månadsutdelade är inte direkt riskfritt, snarare tvärtom, och jag vill helst äga ett par fler bolag i portföljen för att sprida risken bättre. I dagsläget så består GratisPortföljen av fyra stycken bolag som delar ut månadsvis, dessa är:

Målet är att ha cirka 5-7 stycken bolag som delar ut varje månad, att investera långsiktigt och att återinvestera utdelningarna. Efter en lugn och sansad start så slog Covid-19 till och skakade om marknaderna.

Samtidigt så har Vermilion haft det kämpigt på grund av oljepriset, vilket har satt spår i portföljen då det är det största innehavet för tillfället.

Jag fortsätter att tanka på av och till när det trillar in tillräckligt med pengar i form av cashbacks och såhär ser utvecklingen ut just nu:

utdelningsaktier gratisportföljen utveckling 1

Ingen höjdarsyn att beskåda för stunden men min investeringshorisont är lång så låga priser just nu borde inte oroa mig utan snarare göra mig glad. Så länge bolagen fortsätter att arbeta på bra det vill säga.

Om du för övrigt undrar vad ”cashback” är för något så kan jag rekommendera det här inlägget som jag skrivit med svar på många vanliga frågor kring ämnet: Vad är cashback? Vanliga Frågor och Svar

Förhoppningsvis så får jag skriva roligare uppdateringar än den här i framtiden. Frågan som många undrar över just nu är ju hur länge och hur mycket världens ekonomier lär påverkas av den här pandemin.

För min del så känns det tyvärr svårt att vara optimistisk när jag ser hur det går i bland annat USA just nu, som ju är en stor grundpelare i världsekonomin. Men vem vet vad som kommer att ske.

Jag hoppas och tror att vi som ett globalt samhälle i det långa loppet kan bli smartare och starkare av denna pandemi, bara den får ett slut snart så att saker och ting kan börja återgå till det normala.

Tills dess så får vi hålla ut och hålla avstånd, stay strong och ha en trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.