Lendify höjer räntan igen med 0.28%

Lendify höjer räntan igen eftersom att plattformens räntor baseras på referensräntan STIBOR 3M. Detta efter att STIBOR 3M ökat med över 0.25 procentenheter. Den nya räntan började gälla från och med första februari i år.

Räntan på plattformen höjdes med 0.28 procentenheter och du som investerare behöver inte göra något utan räntorna kommer automatiskt att höjas.

Från och med 12:e februari så kommer räntehöjningen att synas i översikten. Ett väldigt glädjande besked för investerarna på plattformen.

Vi har sett liknande höjningar tidigare och det skulle inte förvåna mig om det blir fler framöver. Jag själv har sålt av mina lån men bevakar fortfarande P2P-sfären och då givetvis även Lendify.

En sak som jag efterfrågar för att investeringar i P2P-lån skall bli attraktivare är just högre räntor. I Sverige så har vi gedigna system för att lån skall återbetalas men räntor under 10% ser jag ändå som för låga för risken.

Så därför är det givetvis härligt att se att Lendify höjer räntan igen. För ett par år sedan när jag investerade via deras plattform så var det inte ovanligt alls med lån på räntor över 10% men på senare tid har de blivit sällsynta.

spacer

Att investera i P2P-lån kan vara ett bra sätt att diversifiera portföljen på för att sprida risken utanför börsen. Vill man även blicka bort från Sverige så finns det internationella plattformar som Mintos eller Bondora att kika in.

Om du vill diskutera investeringar och sparande i P2P-lån med andra så kan du kika in i gruppen P2P-Lån på Facebook. Där delas det nyheter, information och tankegångar kring P2P-lån och saker runtomkring.

Tack för att du läste inlägget ”Lendify höjer räntan igen”!

Läs Mer

3 thoughts on “Lendify höjer räntan igen med 0.28%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.