Kapitalkonto med upp till 8% ränta

ViaSpar – Kapitalkonto

Obs: Det här är ett affiliateinlägg.

Om man har pengar över som man vill få ränta på men inte riskera på börsen så finns det sidor som ViaSpar som erbjuder en lösning på problemet. Genom att sätta in och låsa pengarna en viss tid så kan du få en viss ränta för det. Pengarna som ViaSpar får in används för finansiering av VIA SMS Group framtida expansion och affärer.

Företaget har god erfarenhet inom dessa tjänster och marknader. Dem erbjuder bland annat två olika kontotyper att spara pengar med ränta på. Dessa är Sparkonto och Kapitalkonto och du kan läsa mera om kontotyperna här nedanför för att få en bättre förståelse över tjänsterna.

Sparkonto

ViaSpars sparkonton har en rörlig ränta, f.n. 4.50%, du får då fria uttag och varken kontoavgifter eller uttagsavgifter. Räntan baseras alltid på 365 dagar och kapitaliseras årligen den 31 december. Första insättningen på sparkontot är minst 5000 kr. Därefter är minsta insättning 500 kr per gång som du sätter in pengar.

Kapitalkonto

Med kapitalkontot kan man välja bindningstiden från 3 månader till 3 år och få upptill 8 % per år i sparränta! Att öppna kapitalkonto är smidigt och du väljer själv vilken bindningstid samt vilket belopp som du vill sätta in. Man kan inte fylla på ett startat kapitalkonto, men man kan öppna flera olika kapitalkonton med olika bindningstider och olika sparbelopp. En kund kan sätta in sammanlagt 50 000 kronor som mest på alla sina konton hos ViaSpar. Minsta insättning till kapitalkontot är på minst 5000 kronor. Klicka in på sidan fär att läsa mer om kapitalkontot.

Riskfritt?

Ingenting är riskfritt när det kommer till pengar och insatta medel omfattas inte av Lagen (1995:1571) om insättningsgaranti och kan förloras i händelse av företagets obestånd. Alltså kan du bli av med alla dina pengar om företaget går åt skogen. Det är ingen liten risk.

Om du har provat någon liknande tjänst eller kanske rent av just ViaSpar så skriv gärna och berätta om hur det gick.


Obs: Det här är ett affiliateinlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.