Mintos Omdöme – P2P-Lån

OBS! Detta material är utdaterad och behöver uppdateras. Min uppfattning är att Mintos på senare tid har haft mycket problem med sin plattform och lån som inte betalas tillbaka i tid. Var väldigt försiktig med att sätta in pengar där. Läs uppdaterad info från olika källor innan du investerar något.

Mintos är en gigant inom sektorn för P2P-lån och växer snabbt. Det här är en plattform som jag tycker gör mycket rätt. Man verkar fokusera på att tillmötesgå sina investerare och deras automatiska konton är riktigt bra. Se mitt Mintos omdöme här i inlägget.

I botten av inlägget kan du hitta fler inlägg i kategorin Mintos.

I Sverige så är Lendify störst av alla aktörer inom marknaden och en av Europas största aktörer är Mintos. Efter att man grundades och etablerade sig i Lettland så har man tagit Europa med storm. Här finns det väldigt många tillgängliga lån att investera i och det finns lån med höga räntor.

En sak som Mintos är riktigt bra på är att minimera risk tack vare att man erbjuder lån med återköpsgaranti. Mer om det under kategorin risk. I april i år så nådde plattformen en stor milstolpe då man lyckats förmedla investeringar på över totalt 2 miljarder EURO i P2P-lån.

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Vill du först veta mer om vad P2P-lån är så rekommenderar jag att du börjar med att läsa mitt; inlägg för att enklare hänga med i vad jag skriver om: Vad är P2P-Lån?

I det här inlägget så kommer jag kommer att gå igenom 4 olika aspekter och ge poäng från 0 till 10 i vardera kategori.

Mintos omdöme

Räntor

Mintos plattform är internationelle och skiljer sig en del från andra P2P-plattformar där man oftast investerar i en och samma valuta. Här får man däremot oftast, men inte alltid, investera i den lokala valutan. Det vill säga om du vill investera i ryska lån så behöver du växla pengarna till ryska rubel först. Mer om det i senare kategorier.

I skrivande stund så finns det lån med så pass hög ränta som över 18% tillgängliga på Mintos plattform. De lånen är i rubel, man kan även investera i lån med 17% ränta men de lånen är ifrån Kazakhstan.

Så visst kan man hitta lån med höga räntor men det är förknippat med en andra risker.

Håller vi oss till brittiska pund, euro, svenska kronor och amerikanska dollar så finns det ändå lån med 15 och 16 procent i ränta. Dock från länderna Botswana, Armenien, Moldavien med flera.

Så ja, räntan är hög på vissa lån och det ger ett högt betyg men valutariskerna påverkar även andra kategorier. Mitt Mintos omdöme för kategorin ränta blir 8 av 10 möjliga.

www.ihallandeinvest.se spacer

Avgifter

Det här blir en väldigt kort del i genomgången för Mintos har inga avgifter. ”Vänta, säg det igen är du snäll?”, det stämmer faktiskt. Mintos har inga avgifter för investerare utan man tar istället ut avgifterna av låneförmedlarna.

Det här är ett direkt citat från Mintos hemsida:

Investing through Mintos is free of charge. There are no fees for opening an investor account and no fees for depositing or withdrawing funds. There is also no service fee, or any other fee charged to investors.

Enjoy fee-free investing with us!

Det kostar däremot att växla mellan olika valutor som tyvärr kan krävas ibland, det sänker tyvärr betyget som annars hade blivit full pott.

Mitt Mintos omdöme blir alltså 9 av 10 möjliga poäng i kategorin avgifter!

spacer

Risker

Risken är en stor faktor för vilken plattform man bör investera i. Vad gör det om man tjänar en massa pengar som sedan förlorar? Mintos är förvisso baserade i Baltikum men man är samtidigt väldigt stora och har varit med i matchen länge.

Angående lånen så har man en utmärkt funktion som kallas ”Buyback”(Återköpsgaranti). Det vill säga att om låntagaren inte betalar av lånet du investerade i så köps lånet tillbaka och du får pengar tillbaka men inte alltid utebliven ränta.

Vad händer om Mintos går i konkurs? Om det skulle så kommer all information om deras lån att delges till investerarna plus att bolaget som kommer sköta om likvideringen av Mintos ska göra allt i sin makt för att föra över administrationen till en annan mellanhand som kan ersätta Mintos. Men som det ser ut just nu så behöver vi verkligen inte fundera på det.

Jag tycker att Mintos har goda förutsättningar för att man skall kunna investera med låg risk, det beror givetvis också på vilka lån man själv väljer att investera i. Mitt Mintos omdöme i kategorin risk blir 8 av 10 tack vare återköpsgaranti på lån samt för planerna över hur en eventuell konkurs skall hanteras.

Spacer

Användarvänlighet

Det går snabbt och enkelt att bli medlem hos Mintos och det är bra. Banköverföringarna tar tyvärr minst en dag eller två, ibland men sällan längre(beror också på bank), vilket tyvärr inte är positivt. Man vill ju gärna ha in pengarna direkt men samtidigt så får man ha lite förståelse för att det inte är ett svenskt företag.

Automatisk investering

Mintos har enligt mig marknadens helt klart bästa system för automatiska lån. Du kan ställa in så väldigt mycket och låta allting sköta sig självt. Du kan till och med sätta gränser för om portföljen skall sluta investera vid en viss summa etc. Jag rekommenderar dig verkligen att använda detta för att spara en massa jobb.

Det här är bara en bråkdel av sakerna man kan ställa in för att kontot sedan ska sköta sig helt självt, lägg därtill automatiska månatliga insättningar och du behöver inte göra mycket jobb alls.

mintos omdöme p2plån investera pengar p2p-lån investeringar

Skatten

Du måste rapportera in skatten själv och det är krångligt vilket tyvärr sänder användarvänligheten.

Mitt Mintos omdöme i kategorin användarvänlighet blir högre tack vare ypperliga automatiska konton men lite sega överföringar skatte-delen sänker betyget till och 6 av 10.

Justin Trudeau och COF Om Legaliseringen

Sammanfattning

Mintos plattform är riktigt bra och det finns oerhört många lån tillgängliga att investera i. Där slipper man leta, det är snarare lite svårt att veta vilka man ska ta! Många är nöjda med Mintos och jag tycker att deras plattform gör ett bra jobb med att sätta investerarens bästa i fokus.

Totalt så fick Mintos följande poäng:

  • Räntor: 8 av 10
  • Risk: 9 av 10
  • Avgifter: 8 av 10
  • Användarvänlighet: 6 av 10
  • Totalt: 31 av 40 poäng

31 poäng av 40 är väldigt högt och det det är inte konstigt att plattformen redan är så pass stor som den är. Klicka Här för att gå till Mintos hemsida.

Andra plattformar fick följande poäng:

Gilla och dela gärna det här inlägget, det betyder mycket för en simpel bloggare!


Gå med i gruppen ”Vi som gillar Cashback”! På Facebook och börja hämta dina ”gratis”pengar!

Inlägg i kategorin Mintos

Oroande utveckling för Mintos - P2P-lån
Det pågår en minst sagt oroande utveckling för Mintos. Den stora internationella plattformen som förmedlar P2P-lån får in mindre och
Person-till-Person-Lån - Investera utan banken
Person-till-Person-Lån är någonting som jag skrivit en hel del om här på bloggen. Oftast så kallas det ju för P2P-lån,
Nyheter och ny funktion hos Mintos
Nyheter och ny funktion hos Mintos Det har bland annat kommit en ny funktion hos Mintos samt olika nyheter. Bland
Investera i P2PLån - Alternativ till börsen
Att investera i P2Plån kan vara ett bra sätt att diversifiera sin portfölj på. Genom att investera utanför börsen så
Mintos når milstolpe på fem miljarder euro
Mintos når milstolpe på fem miljarder euro i investerade lån. Det meddelades igår och jag kan tänka mig att man
Ny cashback-kampanj hos Mintos
Den internationella plattformen för P2P-lån vid namnet Mintos har en ny cashback-kampanj. Av och till så erbjuder man cashbacks på

0 0 votes
Article Rating
Följ
Notiser av
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
äldasta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Mintos Omdöme […]

trackback

[…] Mintos Omdöme – P2P-Lån […]

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x